Kromě výroby a prodeje vlastního perníku se zabýváme také prodejem koření. Najdete u nás více jak 100 druhů koření.
Minimální odebírané množství (u většiny druhů) je kávová odměrka, nemusíte tedy kupovat celé velké balení, pokud potřebujete trochu koření.
Balení je možné do papírových nebo plastových sáčků, případně přímo do vaší kořenky.
Seznam koření:
- Adamova žebra – Výtečná směs koření na různé druhy masa, především vepřové. Hodí se na grilování, pečení, ale i restování.
- adžika – Vhodná směs na grilováná a pečená masa.
- africká směs – Na pečená a dušená masa, grilování a rožnění
- aglio olio & peperoncino – Především na těstoviny
- americké brambory
- andělská křidélka – Vhodné na grilovaná, pečená kuřecí křidélka, vhodné i na jiné druhy rožněného nebo pečeného masa.
- anýz celý
- argentina – Směs na všechny druhy grilovaného nebo pečeného masa, pod dušenou zeleninu, do zapečených brambor a těstovin.
- aztécký poklad – Všestranné použití, na steaky, při grilování a rožnění, do zapečených brambor a těstovin. Dochucení zeleninových pokrmů.
- babiččino polévkové
- baby gril – Na všechny druhy steaku, grilování, rožnění, do zapečených brambor či těstovin,vhodné i k dochucení zeleninových pokrmů.
- badyán celý hvězdičky
- balkánské souvlaki a gyros – směs bylin na řecké souvlaki a gyros
- Bambova sůl – Vhodná do salátů, dresingů, pomazánek, omáček, na ryby a bílé maso atd.
- barbecue – vůně dřeva, kouře a brandy
- bazalka
- bobkový list
- Boloňské – Neostrá směs na špagety, těstovinové saláty či pizzu, do mletých mas a na steaky
- Bonanza – Všechny druhy mas, na ryby, grilovanou zeleninu
- božská krůta – pečení a grilování krůtího, kuřecího masa a grilovanou či dušenou zeleninu
- bramborák směs koření
- buffalo – Vhodná směs na grilování především kuřecího masa
- bylinkové máslo – K přípravě bylinkového másla. Vhodné i do těstovin.
- cibule restovaná
- cibule sušená
- cibule sušená drcená
- cibulová sůl
- citronová kůra strouhaná
- country – Steaky, grilování, rožnění, do zapečených brambor nebo těstovin, dochucení zeleninových pokrmů
- čarodějka – Grilování, rožnění, pečení
- černucha setá – Zelenina, luštěniny, saláty
- český kmín celý
- český kmín drcený
- český kmín mletý
- česnek pasta
- česnek sušený plátky
- česnekový granulát
- čubrica – Na rožněné, směsi zeleniny a masa, do pomazánek
- dátá čaj masala
- dětenické koření – Pikantní grilovací směs na kuřecí a vepřové maso.
- dětská vega – Dochucení polévek, omáček, salátů a pomazánek.
- divočina
- dlouhý pepř
- domácí sekaná
- drákulova smrt – Ostrá směs koření k dochucení omáček, gulášů, mas a jiných pokrmů.
- fenykl celý
- Fish masala – Ostrá kořenící směs z Indie na ryby, rožněné a dušené pokrmy.
- garam masala – K dochucení luštěnin, čočky a fazolí, do rýže, mletého masa a jogurtů.
- grilovací směs
- gulášové koření
- gyros
- habibi – Pikantní arabská směs vhodná ke grilování a rožnění skopového, hovězího a vepřového masa.
- Harrisa – Ďábelská ohnivě pálivá směs určená k přiostření omáček, gulášů, polévek, na gril. masa, špagety, ml. masa a topinky.
- himalájská sůl hrubá
- hlíva ústřičná – Do gulášů, polévek a omáček. Výtečná pod dušené maso a zeleninu. Snižuje hladinu cholesterolu.
- hořčice bílá semeno
- houbové koření
- hovězí vývar
- hovězí vývar bez MSG
- hranolky
- hřebíček celý
- hungaria – Na všechny druhy steaku, grilování, rožnění, do zapečených brambor či těstovin, vhodné i k dochucení zeleniny.
- chilli con carne
- chilli drcené
- chilli mleté
- chilli Trinidad Scorpion Moruga – Jedna z nejpálivějších paprik na světě.
- chlebové koření – Na výrobu domácího chleba a jiného pečiva.
- jalovec
- kardamom mletý
- kari
- kayenský pepř
- klobásové
- konopné semínko
- kopr list
- koriandr mletý
- koření pěti vůní
- koření do perníku
- koření na čínu
- koření na pizzu
- koření na ryby
- koření na svařené víno
- kořenová zelenina směs
- kouřová sůl
- kouřová sůl hrubá
- Krakonošova kořenící směs – Jemnější směs na všechny druhy masa a jiné pokrmy
- Krkovička kmínová – směs určená k pečení, dušení a grilování masa. Vhodná i na marinády a nakládání masa. Vyniká na vepř. krkovici nebo jiných steacích.
- křen mletý
- kurkuma
- libeček nať drcená
- lněné semínko
- maďarská domácí klobása pikant
- Maďarský guláš – Pro milovníky ostrých jídel – všechny guláše, ale i dršťková polévka, kuře na paprice, hovězí plátky
- majoránka
- meduňka
- medvědí česnek
- medvědí gril – Steaky, grilování a rožnění, do zapečených brambor či těstovin.
- mexiko – K přípravě mexických specialit, grilování, rožnění
- mořská sůl hrubozrnná
- muškátový květ mletý
- muškátový ořech celý velký
- námořnická krkovička – Steaky, grilování, rožnění, do zapečených brambor či těstovin
- nasi goreng – do polévek, dušené zeleniny, bramborové kaše, do šťáv k masu, k přípravě rýže a pohanky, do masových směsí indického a indonéského typu, používá se před dohotovením nebo zcela na závěr hotového pokrmu
- nové koření celé
- oregano
- orient citronové koření
- orientální
- osmánské koření – na všechny druhy steaků, při grilování a rožnění vepř. nebo kuřecích plátků, smícháním s olejem se vytvoří marináda na všechny druhy mas
- paprika maďarská asta 100
- paprika sladká asta 160
- paprika uzená
- papriková klobása – pro přípravu klobás, vhodné i na gril a rožnění, do gulášů, omáček
- pařížský pepř
- pašerák – Grilování, pomazánky, omelety, omáčky
- paštikové
- pažitka
- pepř bílý celý
- pepř citronový – Na steaky, pečená a rožněná masa, při smažení a pečení ryb, do salátů a těstovin.
- pepř černý celý
- pepř černý mletý
- pepř červený celý
- pepř pěti barev
- pepř zelený celý
- petržel list 1,5-4mm
- Pikantní sýr – Směs vhodná k nakládání různých druhů sýra – zrající, balkánské, plísňové či přírodní
- piri piri
- Pískavice řecké seno
- Pomerančový pepř
- pracharanda houbová – Základ k přípravě polévky
- pracharanda polévková – Základ k přípravě polévky
- provensálské koření – Na všechny druhy masa
- rajská
- Ratatouille – Na francouzské zeleninové pokrmy, ale i k dušení, restování nebo grilování zeleniny, houbové pokrmy, zeleninové saláty
- roštěnkové
- rozmarýn
- rozmarýn mletý
- římský kmín celý
- římský kmín mletý
- Salátové bylinky – Směs koření a bylinek pro přípravu zálivky na saláty, na duš. zeleninu, do jogurtů, kys. smetany
- sambal – Ostrá směs na grilování, pečení, do omáček, k zelenině.
- saturejka – Uzené maso, luštěniny, bylinkové omáčky
- sele na rožni
- sezam loupaný
- skopové a králičí – Na rožněné a pečené skopové a králičí maso. Vhodné i na hovězí a vepřové steaky.
- skořice
- skořice celá 8 cm
- slepičí vývar bez MSG
- směs na mletá masa
- Staročeské – Do tradičních českých jídel, omáček, zabijačkových polévek a gulášů, na hovězí a vepřové maso, do těsta na Krkonošský bramborák
- steak
- stévie sladká
- svíčková
- šafrán
- šalvěj
- špagety
- tandoori masala – Dušení zeleniny a masa, rožnění a pečení
- thajské kari – Používá se masových a zeleninových směsí s častým doplňkem ovoce, lze použít do luštěnin, mletých mas, polévek a omáček.
- tymián
- vanilkový lusk
- vega bez glutamanu – Dochucení polévek, omáček, salátů a pomazánek.
- vega s mořskou řasou – K dochucení vývarů, polévek, omáček a šťáv. Do rýže a luštěnin, zeleniny, vařených těstovin, do salátů a pomazánek.
- vega s vlákninou – K dochucení vývarů, polévek, omáček a šťáv. Do rýže a luštěnin, zeleniny, vařených těstovin, do salátů a pomazánek.
- zabijačkové
- zaziky (TZATZIKY) – Řecká směs do salátů, majonéz a jogurtů, na ryby, do polévek a bramborových placek.
- zázvor mletý
- zelenina gril
- zlaté kuřátko – Směs nejen na kuřecí maso, vhodná i na pečená žebra, ražniči, do zapečených brambor a těstovin, na domácí marinády.
- zlaté kuře bylinkové – Univerzální grilovací koření nejen na kuřecí maso.
- zlaté žebírko – Směs určená na nakládání a grilování vepřového masa.
- zvěřina – Kančí pečeně, daňčí a srnčí maso, divoká kachna či bažant, lze i na hovězí a skopové