Příběh firmy začal jako pohádka: Byl jednou jeden dědeček a ten slíbil vnoučkovi perníkovou chaloupku. Jenomže v obchodě s perníky ji nesehnal a proto se rozhodl, že ji upeče sám. Nebyla nijak dokonalá, účel ovšem splnila. Tak se stalo, že další Vánoce napekl dědeček chaloupky pro všechna svá vnoučata, potom i pro další příbuzné a známé, přidaly se další tvary (srdíčka, vajíčka, trakaře) a příležitosti (Velikonoce, svátky, narozeniny, tomboly různých akcí). Protože byl o perníčky stále větší zájem, začala mu s nimi pomáhat dcera. Společná práce vedla k založení firmy v roce 1990.

Prodej výrobků začal pozvolna na teplické burze a jako správný perník také na poutích. V roce 1993 byla otevřena vlastní prodejna v Dubí. Zde jsou od té doby nabízeny různé druhy zdobených perníčků (srdíčka, pantoflíčky, podkovy, koně a jiné), nezdobené perníčky ve tvaru cukrářského piškotu určené hlavně pro malé děti, ale i pro ty, kteří chtějí mlsat s menším obsahem cukru. Pro plnoleté zákazníky máme naši specialitu – perníkový pohárek s miniaturou alkoholu. Perníková truhlička nejen pro novomanžele (lze do ní umístit dárek nebo peníze) byla oceněna značkou „Nejlepší výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“. Některé výrobky putovaly i za hranice státu (Severní a Jižní Amerika, Japonsko, V. Británie, Rakousko, Německo…). Na prodejně lze zakoupit celoročně vyráběné perníčky, ale je možné jednotlivé kusy domluvit dle zájmu jednotlivce nebo i firmy. Díky zakázkám neustále zjišťujeme, co je možné ještě z perníkového těsta upéct. Tak mohla například vzniknout v roce 2010 maketa dubského kostela Neposkvrněného početí Panny Marie, která je dodnes vystavena ve vestibulu MKZ Dubí na Školním náměstí. Náš záměr, aby perníčky nelahodily pouze oku, ale i žaludku, byl tématem bakalářského dokumentu o Katedrále sv. Víta v Praze. Budoucí režisérka v něm chtěla docílit toho, aby si turisté neodnesli pouze pocit v duši, ale i kousek katedrály v žaludku. Maketu katedrály jsme přímo na nádvoří hradu nabízeli k ochutnání a z celé stavby zbyly pouze drobečky. To opět potvrzuje, že k výrobě perníčků používáme kvalitní, pokud možno regionální suroviny. Med máme přímo od včelařky. Jsme držiteli značky „Krušnohoří – regionální produkt“ a každoročně se účastníme soutěže o regionální potravinu.